Over ons

In Ethiopië is de armoede groot en de infrastructuur slecht. Paarden zijn hier een onmisbare kracht voor de bevolking. Ze worden gebruikt als vervoermiddel en vormen voor veel mensen de enige inkomstenbron.

Maar de eigenaren zijn meestal te arm om hun dieren de juiste aandacht en zorg te bieden. Ze beladen de paarden te zwaar en laten ze de hele dag doorwerken, zonder rustmomenten. Ook worden veel dieren uit frustratie en onwetendheid mishandeld. De paarden raken daardoor snel uitgeput en worden ziek. Wanneer ze te zwak zijn om te werken, belanden de dieren op straat. Daar zwerven ze niet alleen rond in wijken, maar ook langs wegen, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Dalle Noble Horse wil deze zwerfdieren opvangen en medische zorg bieden. Het werkgebied is Shashamane, in het zuiden van Ethiopië. Vanwege het slechte wegennet gebruikt men hier veel paarden. Bovendien is initiator Leta Misigna van de stichting in deze streek geboren en getogen. Zij kent hier mensen die zich met hart en ziel willen inzetten voor Dalle Noble Horse.

 

Onze bijdrage hierin heeft de volgende zwaarpunten:

  • Voorzien van gratis behandeling van paarden
  • Creëren van bewustzijn in de samenleving
  • Het helpen van zwerfpaarden aan voedsel, behandeling en onderdak
  • Het helpen van andere organisaties die zich inzetten voor paarden in Ethiopië

——————————————————————————————————————————————————————–